BÜNDER hakkında bilmeniz gerekenler

BÜNDER / Hakkımızda:
(Ankara) “Bünyan ve Çevresi Kültür ve Yardımlaşma Derneği” (BÜNDER) 13 Eylül 1985 tarihinde kurulmuş olup o zamandan beri faaliyet göstermektedir. Bir sivil topum kuruluşu olarak Derneğimiz, Bünyanlı hemşehriler arasında birlik / beraberlik / dayanışma ve yardımlaşma sağlamaya çalışır. Dernek hizmet ve faaliyetleri gönüllülük esasına dayanır (maddi bir karşılık beklenmez). Derneğimiz, herhangi bir kayırma veya siyasi / etnik fark gözetmeden, tüm hemşehrilerin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine çalışır. Ülkemiz insanı, özellikle kırsal çevre / taşralı, genelde büyük şehre (gurbete) gidince önce bir hemşehri veya tanıdık aramış, on(lar)dan yardım istemiştir. BÜNDER de (bir hemşehri derneği olarak) bu amaçla kurulmuş ve faaliyet göstermektedir. Bizler doğup büyüdüğümüz, ekmeğini yiyip suyunu içtiğimiz, ata yurdu Bünyan’ımıza karınca kaderince bir katkı / hizmet sunmak için varız. Yani Derneğimiz:
1. Ankara’da yaşayan hemşehriler arasında dayanışmayı güçlendirmek, Bünyan ile iletişimi canlı tutmak, acı tatlı veya önemli haberleri duyurmak,
2. Bünyan’ın sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmesine çalışmak, bu amaçla fikir ve projeler geliştirmek ve uygulanmasına destek sağlamak,
3. Bünyanlı üniversite öğrencilerine maddi destek (burs) temin etmeye çalışmak,
4. Ankara’da yaşayan bayan hemşehrilerin kurs, seminer, kültürel faaliyet, kermes vb. düzenlemelerine katkı sunmak vb. gibi faaliyetler yapmaktadır.
Derneğimizin herhangi bir yeri veya merkezi yoktur. Ankara Kızılay’da bulunan üyemize ait bir büroyu Dernek merkezi olarak kullanmaktayız. Derneğimizin sembolik ve üye aidatlarından alınan çok az geliri vardır. Burs / hizmetler ise sadece hayırsever bağışları ile karşılanmaktadır.

Yorumlar