KAYSERİ 1.AMATÖR KÜMEDE SAMPIYON OLAN ILK İLÇE TAKIMI BÜNYAN BELEDİYESPOR OLMUŞTUR / Bekir Demirağ yazdı






 USTA GAZETECI BEKİR DEMİRAĞ YAZDI

KAYSERİ 1.AMATÖR KÜMEDE SAMPIYON OLAN ILK İLÇE TAKIMI BÜNYAN BELEDİYESPOR OLMUŞTUR

Bünyanspor (günümüzde Bünyan Belediyespor)

Yeşil beyazlı takım futbol macerasına 1970'li yıllarda başladı. 1985 li yıllara kadar 1.- ve 2. amatör kümede başarıyla mücadele etse de, ilerleyen yıllarda aralarında kaleciler Muhittin Erişen ve İbrahim Sezenler, Salih Onur, Abdullatif Ulusoy, Gazi Biçer, Mustafa Ersoy, Erdal Yiğiter, Mehmet Altıntop, Mevlana Aksel, Bahattin Aksel, K. Alaattin Ergün, Osman Kaplan, İsmail Kocabay, Göksel Aydın B.Alaattin Tuncay (Tekçe ) ve Fikret Sezenler gibi oyuncuların da yer aldığı süper bir kadro oluşturarak 1. Amatör Küme'de şampiyonluğu il dışına çıkartan İLK ilçe ekibi olarak tarihe geçti. Bünyan Belediye Başkanı da olan Ali Bayram, aynı zamanda kulübün de başkanı idi. Antrenörlüğünü ise Lütfü Duman ve sonrasında Kadir Tanrıöver yaptı. Ertesi sezon yine aynı başarıyı tekrarlayan şampiyon Bünyanspor'un genç ve yetenekli tüm oyuncuları Kayseri'deki diğer kulüplerce adeta kapışıldı.

İlerleyen yıllarda bir türlü eski görkemli yıllarına ulaşamadı. Bazen 1. Amatör Küme'de bazen de bir alt ligde kendine yer bulan yeşil-beyazlı ekip halen 1. Amatör Küme'de mücadelesini sürdürüyor. Başkanlık görevini Ömer Özcan'ın üstlendiği Bünyan Belediyespor'da antrenörlüğü ise eski oyuncusu Hakan Yücel yapıyor.

(Fotoğraf : Bekir DEMİRAĞ Özel arşivinden...) 

1987-1988---1988-1989 sezonlarında iki yıl üst üste 1. Amatör küme şampiyonu olan Bünyan Belediyespor'un efsane kadroları... aynı zamanda Kayseri'nin ilçeleri arasında 1. Amatör Küme'de şampiyon olan ilk takımdır. Fotoğraflar Bekir Demirağ'a aittir. KAYNAK olarak belirtmeden kullanmayınız.

Yorumlar