BÜNYAN ÇİFTÇİLERİNDEN BAŞKAN HÜSEYİN AKAY’A TEŞEKKÜR


BÜNYAN ÇİFTÇİLERİNDEN BAŞKAN HÜSEYİN AKAY’A TEŞEKKÜR
Bünyan Pancar Bölge Müdürlüğüne bağlı 17 köyde 450 çiftçi tarafından 160.000 ton pancar üretilmektedir. 2021 yılı sezonunda şu ana kadar çiftçilere 1.300 ton gübre ve 3.000 ünite şeker pancarı tohumu verilmiş ve dağıtımı devam etmektedir. Çiftçilerimize piyasa koşullarına göre gübrede tonda 700 TL daha ucuz, tohumda da ünitede 80 TL daha ucuz olmak üzere, toplamda yaklaşık olarak 1.500.000 TL civarında kazanç ve katkı sağlanmıştır.
Gübreler ve tohumlar ekimden önce çiftçilerimize pancar bedeli ödemesi vadeli ve faizsiz şekilde evine kadar götürülerek teslim edilmektedir.
Bünyan Pancar Çiftçileri de, Bünyan Pancar Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, pandeminin bu zor döneminde ekim öncesinde gübre, tohum, ilaç ve motorin ihtiyaçlarının piyasa şartlarından daha ucuza temin edilmesinden dolayı Kayseri Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Hüseyin AKAY ve Kayseri Şeker Yönetimine memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ilettiler.
(Bünyan 38 Haber)
Röportajlar: Mehmet İMİR, Osman ÖZAY, Yakup ERKILIÇ, Oğuzhan ÖZŞAHİN, Hüseyin CÜCE, Ejder ELÖNÜ, Kemal ELÖNÜ, Mustafa CEYHAN ve Yahya Kemal YİĞİT

Yorumlar