YENİ SÜKSÜN'DE KAÇAK KUYULAR DEŞİFRE OLDU

YENİ SÜKSÜN'DE KAÇAK KUYULAR DEŞİFRE OLDU
Yirmi yıla yakın süredir Süksün'ün tarım arazilerini ve yeraltı sularını zehirleyen, her yere köstebek gibi kuyular açarak köyü istila edenlerin boyası açığa çıktı.
Devlet su işleri genel müdürlüğüne, bazı duyarlı insanların şikayeti üzerine gelen yetkili memurlar, geçtiğimiz mart ayında ruhsatsız kuyuları tespit ederek ceza yağdırmıştı.
Bu kuyuların derhal beton dökülerek kapatılması talimatı vererek ayrılan memurların ardından, hiçbir şey yokmuş gibi, yine kuyuların çalışması sebebiyle, birkaç gün önce tekrar gelen yetkililer, İlk seferde kuyu başı 3000 TL bu manasız israrın sorasında kuyu başı
16000 TL ceza yazarak ve derhal bu kuyuların kapatılması gerektiğini tekrar ederek ayrıldılar.
Şimdi bazı soruları hemşehrilerim adına soruyorum.
Bir evde kaçak bir çeşme bile hemen tespit edilip gereği yapılırken, bu, birçok kuyu ve milyonlarca haksız kazanç neden ortaya çıkmadı.
Devletin hemen kapatılması gerekir dediği halde, niye tınlıyan yok, bu cesaret nereden.
Bir iki ruhsatlı kuyu olduğu doğrudur, ruhsatlı bu kuyuların sulama alanlarıda kanunen bellidir, yani ruhsatlı olsa bile herkesin tarlasını sulayamaz buna ne kılıf uydurdular acaba.
    Kısacası kaçak kuyular ile çocuklarımızın geleceğini çalmışlar, ödül gibi para cezalarını ödeyerek çalmaya devam ediyorlar.
  Şimdi Yeni Süksün Sulama koparatifi yönetiminden ricamızdır. bu yolsuzluğun peşini bırakmasınlar.
YENİ SÜKSÜN HABER


Yorumlar