Emekli Albay Osman ARSLAN / Bünyanlı Ünlü Simalar


EMEKLİ ALBAY OSMAN ARSLAN’IN ÖZ GEÇMİŞİ
Emekli Albay Osman ARSLAN 1961 Yılında Kayserinin Bünyan ilçesinde doğmuş, İlk, orta ve Lise tahsilini burada tamamlamıştır.1979 Yılında Kara Harp Okuluna girip, 4 yıllık Yükseköğrenimini burada tamamlayarak 1983 yılında Piyade Teğmen olarak Kara Kuvvetleri saflarına katılmıştır.
1984-1988 yılları arasında Diyarbakır, Siirt ve Mardin bölgelerinde Özel tim Komutanı olarak İç Güvenlik Harekâtına katılmış, 1988 yılında Ankara’da bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri İstihbarat okuluna tayin olmuştur.
Burada 4 aylık İstihbarat Kursu sonrasında 5 yıl İstihbarat Bölük Komutanlığı görevinde bulunmuş,1993 yılında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerine atanarak 2 yıl burada çalışmıştır.
1995 yılında Sarıkamış’a 2 nci şark görevine tayin edilmiş, Buradan Birliği ile beraber Tunceli-Nazimiye bölgesine intikal ederek buralarda 2 yıl İç Güvenlik harekâtı görevlerinde bulunmuştur.
1988 yılında Ankara - Mamak ta bulunan Barış Gücü Tugayına atanarak Bosna-Hersek ve Kosova’ya giden askerler için Barış Gücü eğitimi veren taburun Tabur Komutanlığı görevinde bulunmuştur.Bu görev esnasında Bosna-hersek, Hırvatistan, Makedonya ve Arnavutluk’ta geçici görevlerde bulunmuştur.
2001 yılında Ankara Kara Harp Okuluna atanarak ilk defa Silahlı Kuvvetlerde uygulanmaya başlanan Sözleşmeli Subaylar için kurulan Kurs Tabur Komutanlığı görevini icra etmiştir. Tabur Komutanlığı görevini tamamlayınca aynı okulun Öğretim Başkanlığında Liderlik ve Askeri Harekâtın Yönetimi derslerine girerek Öğretim Elemanlığı görevlerinde bulunmuştur.
Ankara üniversitesi Eğitim Fakültesinde Pedagojik Formasyon eğitimi ve Konya Selçuk Üniversitesinde Yönetim-Organizasyon Yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.
2004 yılında 3 üncü şark görevi için Erzurum 9.Kolordu Komutanlığında Karargâh görevine atanmıştır. Bu görevini de tamamladıktan sonra Ankara’ya atanarak 8 yıllık Albaylık kadrosunda çeşitli karargâhlarda çalışmış, 2014 yılı Ağustos ayında emekli olmuştur. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar