BÜNYAN KAYMAKAMI ÖMER ŞAHİN’İN ‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ KUTLAMA MESAJI

BÜNYAN KAYMAKAMI ÖMER ŞAHİN’İN ‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ KUTLAMA MESAJI
Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK’ün Başöğretmenliği kabul ettiği ve ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ olarak kutlanan bu günde, tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.
Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir.
Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Öğretmen; bir çocuk için, anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır.
Öğretmenler toplumu yönlendiren, geleceğe hazırlayan bir değer ve kaynaktır. İnsanların ve toplumların yetişmesinde ve şekillenmesinde taşıdıkları bu önem dolayısıyla öğretmenler, milletlerin hayatında da eşsiz bir yere sahiptir.
Öğretmenlerimizin başarılı daha nice projelere imza atmaları dileklerimle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Yorumlar