Bünyan Küçük Sanayi Sitesinin temeli atıldı

Bünyan Yavuz Selim Küçük Sanayi Sitesi temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Bünyan Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Zekeriya Günay, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyan Ticaret Odası Başkanı ve Sınırlı Sorumlu Bünyan Yavuz Selim Toplu İş Yeri Yapım Kooperatifi ve Naim Yavuz, İkinci Başkan Özkan Altun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe protokolü, oda temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Dualar ile Başlayan törende konuşan Sınırlı Sorumlu Bünyan Yavuz Selim Toplu İş Yeri Yapım Kooperatifi Başkanı Naim Yavuz, “İlk defa 60 üyeyle 1992 yılında bu yola çıktık. Şu anda başından beri bizlerle birlikte olan, güvenini ve emeğini eksiltmeyen 27 üyemizle hamdolsun ki bugün burada temel atmak için bir aradayız. İşletmeler için geniş bir çalışma alanı ortaya çıkaracak, 15 dönümlük bir arazi üzerine, ulaşımı kolay bir sanayi sitesi inşa ediyoruz. Toplamda 55 yeni iş yeri inşa edilecektir. İnşallah en kısa sürede bu inşaatı bitirmeyi planlıyoruz. Bünyan Belediyesi ne ayrıca teşekkür etmek isterim. Çünkü sayın belediye başkanımız Şinasi Gülcüoğlu göreve geldiği ilk günden itibaren bu konuyla ilgili önemli destekler de ve yönlendirmelerde bulunmuştur. Ayrıca 18 uygulaması ile birlikte çok önemli destekleri olmuştur. Altyapı çalışmalarında bugüne kadar verdikleri destekleri bundan sonra da sürdüreceklerinin sözünü vermişlerdir yapılacak olan İnşaat'ın ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu’da; Bünyan bir şantiye olacak Bünyan yeniden Bünyan olacak demiştik. Şimdi burada biraz sonra inşallah temelini atacak olduğumuz 55 dükkandan ibaret olan bu sanayi sitesinin yazılı geçmişi 30, yazılı olmayan geçmişi ile birlikte 50 yıllık bir hikaye olduğunu herkes çok iyi bilir. Bu tesisi bugünlere getiren değerli Yönetim Kurulu Başkanımız Naim Bey ile yol arkadaşımız olan Belediye Meclis üyemiz değerli arkadaşım Özkan Bey ve ona inanan birlikte bugünlere kadar yürüyen tüm arkadaşlara da bir kez daha teşekkür ediyorum. Değerli misafirlerimiz Bünyanımızı gerçekten adeta bir şantiye halini çevirdik gördüğünüz bütün bu eserler İnşallah Rabbimin izniyle çıraklık döneminin eserlerdir. 450 kilometre Sokak kazısı yaptık bütün bu kazıları yaparken doğalgazı, içme suyu, kanalı, kanalizasyonu, yağmur tahliye hattı ve fiber optik teknoloji ilçemize getirdik. Kaldırımlarımızı yenilemeye, yollarımızı asfaltlamaya devam ediyoruz. Bünyan'da artık armudun sapı üzümün çöpü konusu tartışılmayacak sadece Bünyan’ın geleceği tartışılacak sonunda verilen karar bu millete hizmet olarak dönecektir. Kısa zaman içerisinde inşallah yeniden buluşup 75 yataklı bir Devlet Hastanesi'nin temelini atacağız. Üniversite ile ilgili çalışmamız devam ediyor hafta sonu sayın rektörümüz ile görüştük bu günlerde yeniden bir araya geleceğiz. Sanayi Sitemizin alt yapısını İnşallah yine Bünyan Belediyesi olarak bizler üstlendik ve verdiğimiz sözü de yerine getireceğiz. Zira biz görevi devraldığımızda burada imar bakımından oldukça karışık anlamsız parseller vardı. Aşağı yukarı bir buçuk yıl bu parsellerin düzenli anlamlı parseller olabilmesi için yoğun bir mesai harcadık. Bünyan'da değişim ve dönüşüm devam edecek velev ki bizler iftiraya ya da uğrasak, velev ki bizler sopa da yesek bu değişim devam edecek. Bünyanlım genel ekonomiden hak ettiği katkı ve payı alacaktır. Temeli atılan sanayi sitemizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Bünyan Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Zekeriya Günay ise temeli atılan hizmetin hayırlı olmasını dileyerek ”İlçemize kazandırılan bu sanayi sitesinin bu günlere gelmesinde emeği geçen Belediye Başkanımız Şinasi Beye ve yetkili arkadaşlara teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan dua ile protokol üyeleri sanayi sitesinin 11 dükkandan oluşacak olan ilk bloğuna ilk harcı koydu.

Yorumlar