Vali Mevlüt Bilici Bünyan'da

Vali Mevlüt Bilici, Bünyan ilçesinde incelemelerde bulundu. İlçe gezileri kapsamında Bünyan İlçesi ne giden Vali Bilici, Kaymakam Hakan Kılınçkaya yı ve Belediye Başkanı Mehmet Özmen i makamlarında ziyaret etti.
Önce kaymakamlığı ziyaret eden Vali Mevlüt Bilici daha sonra Bünyan Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Mehmet Özmen den ilçede yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Vali Bilici ye el dokuması halı seccade hediye etti.

Vali Bilici, daha sonra belediye tarafından 10 bin metre kare alana yaptırılan Pınarbaşı Piknik ve Mesire alanını gezdi. Burada yapılan çevre düzenlemelerini inceleyen Bilici, ayrıca sedir fidanı dikti.

Vali Bilici ve beraberindekiler, daha sonra Bünyan Kaymakamlığı tarafından ilçeye bağlı Büyük Tuzhisar Beldesi Sivritepe bölgesine yaptırılan fidanlığı gezdi.  Bilici, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 500 hektarlık bir alana kurulan fidanlıkta organik kiraz ve bodur elma ile kapari fidesi yetiştirileceğini bildirdi. Bölgedeki fidanlık içine toplam 8 bin 500 adet kiraz ve bodur elma dikildiğini belirten Bilici, ayrıca 80 bin adette kapari fidesinin toprakla buluşturulduğunu ifade etti.

Bilici, Göreve geldiğim günden beri ağaçlandırma çalışmalarına önem veriyorum. Az önce de incelemelerde bulunduğum Pınarbaşı Piknik ve Mesire alanı ile Sivritepe bölgesi oldukça güzel olmuş. Bu yerlerde çevre düzenlemesi yapılmış ve çok sayıda fidan dikimi gerçekleşmiştir. Sivritepe bölgesinde oluşturulan fidanlıktaki ağaçlar damlama sulama sistemiyle sulanıyor. Ayrıca dikimi gerçekleşen kapari bitkilerinin erezyonun önlenmesinde de etkisi var. Çünkü bu bitkinin köklerinin uzunluğu yaklaşık 70 metreye kadar gidebiliyor dedi.

Yorumlar