Bünyan Kültürü Dergisi

Bünyan Kültürü Dergisi, Bünyan Kültür ve Turizm Derneğinin yayın organı olarak 1992 yılının ekim ayında yayın hayatına başlamıştır. Aylık periyotta yayınlanan dergi, 1995 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanmaya başlanmıştır. Sahibi ve yazı işleri müdürü olarak Bünyan Kültür ve Turizm Derneği adına zamanın dernek başkanı Osman Uslu’dur. Derginin koordinatörlük görevini S.Burhanettin Akbaş yürütmüştür. Derginin yayın kurulunda Ali Cengiz, Abdullah Karabulut, Şaban Hacıpaşaoğlu, Mustafa Dilekmen ve Halil Özgecan bulunmaktadır. Dergi, üçüncü yılında 13 sayı (Temmuz-Ağustos 1995) yayınlandıktan sonra bir daha yayınlanmamıştır.

Kaynak:

Namık Selçuk, “Bünyan’da Yayınlanmış Mahalle Gazete ve Dergiler”, Bünyan Kültürü Dergisi, Sayı:12, Mayıs –Haziran, 1995, sayfa:5

Yorumlar

  1. Birde buluşma köşesi yaparsaniz ,O köşeden senelerdir görüşmediklerimizle konuşmadıklarımızla haberleşir . türkiyeye dağılmış Bünyanlılar ordan haberleşirler.
    birde 1950li yıllarda Rahmetli hocamız Hamdi üçok'un yayınlamış olduğu BÜNYAN'ım kitabini bulabilirseniz orda bünyan' a ait eski manzaralar çok kiymetli bilgiler var.eski adıyla aşagı ilk okulun yukari ilkokulun camikebirin eski bünyan hükümet konağının şimdiki hükümet konağ,nin yerindeki belediye parkının resimleri olacak velevinin şahsenemin resimleriyle bir çok tarihi resimleri bulabilirsiniz.
    Bütün bünyanlı hemşerilerime saygılarımla
    Nejat Coskuner

    YanıtlaSil
  2. Nufus kütügünde Bünyanlı yazıpta,hiç bünyanı görmiyen çoçuklarımız buradaki resimlerden hiç olmazsa memleketlerini görürler.memleketlerinin nasıl olduğunu resimlerden görsün ögrensinler.
    selam bütün bünyanlılara
    Nejat Coskuner

    YanıtlaSil

Yorum Gönder